26 Ocak 2015 Pazartesi

MUTFAKTA PRATİK BİLGİLER


UFAK MUTFAK SIRLARI


Yağmurlu bir günden hepinize merhaba, kiminiz şu an iş yerinde, kiminiz ise sıcacık evinde.. Her nerede olursanız olun kıymetini bilin soluduğunuz havanın diyor ve bugün sizlere, bazı ufak mutfak sırları vermeye başlıyorum.


Bunları biliyor muydunuz?

Kahvaltı sofralarınızı kabarık bir omletle zenginleştirmek mi istiyorsunuz, bir çay kaşığı mısır ununu bir çorba kaşığı suyun içine koyarak karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı yumurtaya ilave ederek kabarık bir omletin baş mimarı olacaksınız.

Fırında tavuk mu kızartacaksınız ? O zaman üzerine koyduğunuz baharatları mutlaka içine de koymalısınız. Sonuç lezzetinden endişe duymayacağınız bir sunum olacaktır.

Soğan ve sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürmenizi şiddetle öneririm, böylece istenmeyen kokulardan kurtulmuş olacaksınız..

Özellikle uygulamanızı önereceğim bir durum daha, suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyip, yeşil sebzelerinizi bu şekilde pişirdiğinizde uygulama sonrasında sebzelerinizin renginin yeşil kaldığını göreceksiniz.

Gelelim patatesin yağ çekme derdine ; süt dolu bir kabın içinde soyulma işlemi bittikten sonra biraz bekletmelisiniz. Kuruladıktan sonra ise kızartmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde yapmanız sayesinde patatesleriniz hem oldukça lezzetli, hem de yağ çekip ağırlaşmadan damağınıza layık bir hal alır.

Küflenmeyen kaşar peyniri için; kağıt havluya sararak ardından da poşete koyup tekrar dolabınıza kaldırdığınızda uzun süre dayanıklı olacaktır.

Kızartmalarda yağın sıçraması bizi zor duruma düşüren olaylardan bir tanesidir. Benim sizlere önerim, yağa bayat ekmek kabuğu koymanız olacaktır.

Evet tabi bunlar sıralamakla bitmez, ara ara hepsini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Kurabiye tadında hayatlar dileğimle..

Sevgiyle kalın.

Yazan : Özen Gümüş






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Like us

Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi