23 Haziran 2015 Salı

MİNNİE MOUSE

ÇOCUKLARA ÖZEL

Minnie Mouse Walt Disney tarafından yaratılan ve o günlerden bugünlere Walt Disney'in simgesi haline gelmiş çizgi karakterlerden biridir. Peki bu dev masal dünyasını kim yarattı ? Bu kişi Walter Ellas Disney' ( 1901 / 1966 ) dir. Çok uzun seneler boyunca karikatürlerini hayata geçirmek için çabalamış ve bir çok kez kapılar yüzüne kapanmıştır. Tüm olumsuzluklara rağmen pes etmemiş  sonunda da çabalarının karşılığını alarak talihin yüzüne gülmesini sağlamıştır... Fare ile olan dostluğu ise inanın tam bir kader o fare ona hiç bitmeyecek bir şöhretin bir medya devinin sahibi olmasını sağlayacaktı. Walter Ellas Disney yine bir gün kafasındaki çizgi karakterleri resmetmek ile uğraşırken bulunduğu garajın tahta olan zemininde bir fare ortaya çıktı. Zeminde kendi kendine oynamaya başladı Walter çizim yapmayı bırakıp farenin hareketlerini izlemeye başladı. Ve bu başlangıç aslında onun sonsuzluğa adım atışıydı.. Hepimizin çocukluğunda iz bırakan hayran hayran izlediğimiz karakterlerden sadece biri olan Minnie Mouse ve Mickey Mouse günümüzde de halen hayranlığımızı uyandırmış ve hatta çocuklarımızla tv karşısında izlemeye koyulduğumuz masal dünyalarımızın kahraman çizgileridir..



Mickey Mouse ve Minnie Mouse ilk olarak 1928 yılında UB IWERKS tarafından çizilmiştir..
Eveet kısa bir tanıtımdan sonra bizlerin, çocuklarımızın kısacası yaşı kaç olursa olsun hepimizi etkilemiş olan bu kahramanlar tabiki günümüzde her yerdeler.
Çizimler filmlere, filmler koskoca bir ülkeye DİSNEYLAND'a dönüştü.




 Ve çocuklarımız sayesinde de butik tatlar arasında karakter olarak ta yer aldı sonunda. İşte bir çocuğumuzun gülümseten hayallerinin gerçeğe dönüşmesi..
Ne mutlu ki bunda benimde payım oldu..







2 yorum:

Like us

Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi