22 Ocak 2015 Perşembe

ŞEKER HAMURLU KURABİYE YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

ÖNEMLİ BİLGİLER

Gökyüzünün aydınlığa geçtiği, koşuşturmaların başladığı yepyeni bir güne merhaba.. Evet öncelikle, bugünde soluduğumuz havanın  kıymetini bilmek dileğiyle diyor ve sizlere bugün butik kurabiye hamuru yapımı hakkında bir kaç püf nokta vermek istiyorum ;
Eğer şeker hamurlu kurabiyemi ben kendi emeğimle yapar, sevdiklerime sunarım diyorsanız  bu konu oldukça önemli.
  • İlk olarak hazırlayacağınız kurabiye hamuru kesinlikle kullanacağınız kalıpların dışında bir ölçüye gelerek kabarmamalı. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz? Çoğu tarifte görüyorum ki '' Çok az kabartma tozu, yada bir çay kaşığı kabartma tozu '' şeklinde ifadeler var. Kabartma tozu kesinlikle kullanmıyoruz bunu unutmayalım tek yapmamız gereken kabartma tozu yerine 1 çay kaşığına yakın KARBONAT kullanmak. Sonuç sizi oldukça sevindirecektir. Kurabiyelerinizi, şeker hamuru ile kapladığınızda göreceksiniz ki bir bütün olacaklar.
  • İkinci olarak, hamurumuzu hazırlarken asla sadece UN kullanmıyoruz. Mutlaka tarifimizin içinde nişasta olmalı. Nişasta, kurabiyelerinizin hem lezzetli olmasını, hemde ağızda dağılmasını sağlayacaktır. Bu arada, kuru toz malzemelerin hepsini elekten geçirerek karışıma eklemelisiniz.
  • Bir diğer önemli nokta daha, çoğu arkadaşımız maliyetli olduğu gerekçesiyle TEREYAĞ yerine MARGARİN kullanır. Ben bunu kesinlikle tasvip etmiyorum, sağlık, lezzet, tam kıvam ve ağızda dağılan mis gibi bir kurabiyeniz olsun istiyorsanız TEREYAĞ tercihiniz olmalı.Pişman olmazsınız..

  • Gelelim hamuru dinlendirme olayına, hazırlamış olduğunuz hamuru en az 1 saat mutlaka buzdolabında dinlendirmek şarttır. Aslında en ideali 1 gece önceden hamuru hazırlayıp dinlendirmektir, ancak benim gibi çalışıyorsanız ve süreniz kısıtlı ise 1 ila 4 saat arası dinlendirmeniz de yeterli olacaktır.
  • Fırında ne kadar süre tutmamız gerekli ? Evet bu süre kurabiyeleriniz için oldukça hassas bir durumdur. Çünkü fazla bekletirseniz kurabiyeler yanacak ve emeğiniz boşa gidecektir, Yine fırından erken çıkarırsanız bu sefer de kıvamınız tutmayacaktır. İdeal süre 10-15 dakika arasıdır. Ben 170 - 180 derece fırında en fazla 12 dakika pişiririm. Kurabiyelerinizin pişip pişmediğini anlamanın en kolay yolu, kurabiyelerinizin renk değiştirip pembeleştiğini gördüğünüzde çıkarmanız olacaktır.


SAYGILARIMLA
YAZAN : ÖZEN GÜMÜŞ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Like us

Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi